Volgens de jury van 'Verhalen in het Landschap', 28 april 2019 (Anne Feddema, Christiaan Kuitwaard, Tjitske Nauta, Tjibbe Hooghiemstra en Gerrit Terpstra):

"Sybrand zit nog midden in de ontwikkeling van zijn werk. Zijn bijzondere tekenkwaliteiten, fijnzinnig en dromerig, komen goed naar voren in de getoonde werken op de eindtentoonstelling. Hij is een meester in het maken van structuren. In de masterclass heeft hij ook andere beeldelementen onderzocht zoals andere vormen en kleuren papier maar kwam uiteindelijk toch weer terug bij zijn vertrouwde wijze van vormgeven. Het witte vlak met zijn vertrouwde tekenmethode met pen en inkt. Het lijdt geen twijfel dat hij nog een avontuurlijk pad voor de boeg heeft. Wij zijn graag de kijkende deelgenoot op deze weg."

Tekenen is voor Sybrand begonnen toen hij als kleine jongen het vak afkeek van zijn vader, die zijn hele leven illustrator en cartoonist is geweest. Het gebruik van inkt en pen is nooit meer weggegaan. Tegenwoordig maakt Sybrand pentekeningen die bestaan uit patronen en structuren. Hij hoopt dat de herhaling van deze patronen emotie oproept bij de kijker. Door deze, opzich kleine, patronen op groot formaat sterk te herhalen ontstaat de sfeer en complexe tekeningen. De sfeer van fabels, sprookjes, maar ook surrealisme is nog steeds terug te voelen in zijn werk.sybrandalle@gmail.com