Volgens de jury van 'Verhalen in het Landschap', 28 april 2019 (Anne Feddema, Christiaan Kuitwaard, Tjitske Nauta, Tjibbe Hooghiemstra en Gerrit Terpstra):

"Sybrand zit nog midden in de ontwikkeling van zijn werk. Zijn bijzondere tekenkwaliteiten, fijnzinnig en dromerig, komen goed naar voren in de getoonde werken op de eindtentoonstelling. Hij is een meester in het maken van structuren. In de masterclass heeft hij ook andere beeldelementen onderzocht zoals andere vormen en kleuren papier maar kwam uiteindelijk toch weer terug bij zijn vertrouwde wijze van vormgeven. Het witte vlak met zijn vertrouwde tekenmethode met pen en inkt. Het lijdt geen twijfel dat hij nog een avontuurlijk pad voor de boeg heeft. Wij zijn graag de kijkende deelgenoot op deze weg."

Hallo, ik ben Sybrand Alle. Mijn pentekeningen zijn opgebouwd uit honderden lijnen. Fijnmazig en zorgvuldig gevuld met zwart en wit; dusdanig gedetailleerd getekend dat het inspanning vergt om de lijnen van elkaar te kunnen onderscheiden. Deze techniek pas ik toe om haarscherp diepte en structuur te creëren. Door minder of meer lijnen te gebruiken speel ik met licht- en donkereffecten. In mijn pentekeningen is de compositie tot in alle lijntjes secuur opgebouwd. Met mijn tekenstijl probeer ik surrealistische, sprookjesachtige werelden te scheppen, met een nostalgische ondertoon. De natuur speelt in mijn tekeningen een belangrijke rol. Ik laat mij inspireren door de organische en vrije vormen.sybrandalle@gmail.com